PolarPro Henkilöstöratkaisut Oy on 2008 perustettu auktorisoitu henkilöstöpalveluyritys, joka työllistää yli 300 logistiikan, rakentamisen, kuljetusalan ja teollisuuden ammattilaista. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluu mm. henkilöstövuokrausta, ulkoistamispalveluja sekä rekrytointi- ja koulutuspalveluja.

”Kun riihimäkeläinen asiakkaamme F-Box Palveluvarastot Oy alkoi suunnitella uuden palveluvaraston rakentamista, yksi ensimmäisistä ratkaistavista asioista oli osaavan ja motivoituneen henkilöstön rekrytointi”, kertoo PolarPron Business Development Director Zoran Tomic. ”Tavoitteemme oli työllistää paikallisia työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia, joten koulutusmuodoksi valikoitui rekrykoulutus. Koulutuksen suunnittelu alkoi henkilöstötarpeen kartoituksella ja yhdessä F-Boxin johdon kanssa arvioimme koulutustarpeeksi 25 henkilöä. Usein koulutuksen keskeyttää muutama, joten päämääränä oli saada varastolle 20 työntekijää. Prosessi lähti käyntiin yhteisellä palaverilla Riihimäen kaupungin, TE-toimiston ja Hyrian kanssa.”

Hakemusten määrä ja opiskelijoiden laatu yllätti positiivisesti

Varastoalan työpaikat kiinnostivat hakijoita ja hakemuksia tuli huikeat 120 kappaletta. ”Kävimme hakemukset yhdessä läpi F-Boxin, TE-toimiston ja Hyrian kanssa”, Tomic kertoo. ”Valitsimme haastatteluihin 50 hakijaa, joista haastatteluiden jälkeen koulutukseen jatkoi 25 henkilöä. Heistä muutamalla kahdella oli alan kokemusta ja heidät työllistettiin heti.”

Ryhmä jaettiin kahteen osaan, josta puolet osallistui teoriaopintoihin ja puolet opiskeli käytännössä F-Boxin varastolla. ”Opiskelijat pääsivät heti tositoimiin ja avustivat inventaariossa sekä varaston muutossa. Koska ympäristö oli uusi ja toimintamallit olivat vasta rakentumassa, työssäoppiminen oli välillä haastava toteuttaa. Toisaalta opiskelijoista oli myös korvaamatonta apua”, kuvailee Tomic. “Nappasimme 19 lupaavinta opiskelijaa töihin vielä kun koulutus oli käynnissä. Jokainen rekrytoitu on osoittanut äärimmäistä joustoa ja muutoksensietokykyä. RekryKoulutuksella saatiin aikaan alkuvalmiudet ja osaamisen kehittäminen jatkuu nyt töitä tekemällä.”

Rekrykoulutuksella työvoimaa tarpeeseen

Myös PolarPron markkinointijohtaja Karri Karsi on tyytyväinen koulutuksen tuloksiin. ”Tässä hyötyi useampi taho: meidän ja F-Boxin lisäksi myös Riihimäki, joka sai lisää osaavaa työvoimaa ja kilpailukykyä. Meille jäi yhteistyöstä positiivinen fiilis ja onnistumisen tunne. Oli hyvä, että koulutusprojektissa oli mukana vahva, paikallinen ja osaava oppilaitos. Rekrykoulutus tarjoaa sekä opiskelijoille että yrityksille erinomaisen tavan tutustua toisiinsa. Opiskelijat saavat mahdollisuuden nähdä minkälaisesta työstä ja alasta on kyse ja rekrytoiva yritys pääsee tutustumaan kunnolla ehdokkaisiin ennen palkkaamista. Joukosta erottuvat ne, joilla on asenne ja kiinnostus kohdillaan,” jatkaa Karsi.

Zoran Tomic on osallistunut urallaan lukuisten rekrykoulutusten järjestämiseen. ”Yksikään aiemmista ei ole tuottanut lähellekään näin hyvää tulosta. Jatkamme mielellämme yhteistyötä Hyrian kanssa. Vuoropuhelumme oli jatkuvaa ja toimivaa. Hyria oli hyvä kumppani, avoin ja joustava.”

Myös Hyrian asiakkuuspäällikkö Merja Putus sekä logistiikan ja kuljetusalan kouluttaja Jukka Nikkinen vahvistavat, että yhteistyö sujui hyvin ”Vaikka aikataulu koulutuksen suunnitteluun ja toteutukseen oli tiukka ja tuli nopealla aikataululla, saimme valmisteltua koulutuksen sujuvasti kaikkien osapuolten hyvän joustamisen ansiosta”, kertoo Putus. ”Pystyimme koulutuksen aikana myös tekemään nopeita ratkaisuja, jos huomasimme, että ennakkoon suunniteltu ei ollut paras tapa toteuttaa osaamisen kehittämistä.”

”Teemme mielellämme jatkossakin yhteistyötä Hyrian kanssa”, vahvistaa Tomic. ”Kannattaisi miettiä myös alakohtaisia, alueellisia rekrykoulutuksia,” hän ehdottaa. ”Useampi saman alan yritys voisi yhdessä kouluttaa osaajia yhteiseen pooliin. Esimerkiksi maanrakennusalalla oppimisen kannalta olisi hyvä, että opiskelijoita koulutettaisiin useammassa yrityksessä ja opiskelijat pääsevät useamman firman hommiin. Näin muodostuu näkemystä ja osaamista eri paikoista. Tämä vaatii tietysti yrityksiltä uudenlaista ajattelua, kilpailuasetelman sekä tietynlaisen mustasukkaisuuden unohtamista.”

Lisätietoja:

Hyria koulutus
asiakkuuspäällikkö Merja Putus
merja.putus(at)hyria.fi
040 637 6019

PolarPro Henkilöstöratkaisut Oy
Business Development Director Zoran Tomic
zoran.tomic(at)polarpro.fi
0207 8098 92
www.polarpro.fi

Yllä oleva artikkelin käyttöoikeudet omistaa Hyria koulutus. Alkuperäinen artikkeli Hyrian sivuilla >>