You are currently viewing PolarPro vastaa Ahlsellin ulkovarastopalvelusta

Kuljetusliike Fremling Oy on vastannut Ahlsellin ulkovarastopalveluista vuodesta 2000 lähtien. Vuoden 2020 alussa Fremling teki liiketoimintakaupan PolarPron kanssa, jonka myötä Ahlsellin ulkovarastopalvelu siirtyi PolarProlle. Kaupan mukana siirtyivät myös työntekijät ja osa koneista.

Ahlsell Oy (www.ahlsell.fi) on pohjoismainen tekninen tukkukauppa, joka myy yrityksille ja ammattilaisille tuotteita ja palveluita pääosin lvi-alan tarpeisiin. Yrityksen 15 hehtaarin logistiikkakeskus sijaitsee Hyvinkäällä, josta löytyy 55 000 eri tuotenimikettä varastoituna. Kuljetusliike Fremling Oy (www.fremling.fi) on vuonna 1968 perustettu kotimainen perheyritys, joka prosessoi Ahlsellin logistiikkakeskuksessa noin 50-60 rekkaa päivässä. Fremling on toiminut Ahlsellin logistiikkakeskuksessa heti sen valmistuttua vuonna 2003, ja tänä päivänä suurin osa kuljetusliikkeen toiminnoista on keskitetty Ahlsellille.

Perheyrityksen tulevaisuus turvattiin luotettavalla kumppanilla

Kuljetusliike Fremling Oy:llä on takanaan yli 30 vuoden kokemus LVI-alan varastopalveluista lähes kaikkien suurimpien toimijoiden palveluksesta. Kimmo Fremling on yksi kolmesta veljeksestä, joka on jatkanut ja kehittänyt vanhempiensa perustamaa perheyritystä. Kun seuraavasta sukupolvesta ei löytynyt enää halukkaita jatkajia, oli aika miettiä miten liiketoiminta jatkuisi. Lopulta kuljetusliikkeen hoitamalle Ahlsellin ulkovarastopalvelulle päätettiin etsiä jatkaja.

– PolarPro tuntui luontevalta ja luotettavalta valinnalta kumppaniksi, sillä olemme tehneet PolarPron toimitusjohtaja Kari Lietsalmen kanssa yhteistyötä vuosia, Fremling kertoo.

Liiketoimintakaupan myötä PolarProlle siirtyi Fremlingin 5 omaa työntekijää sekä 5 pyöräkuormaajaa. PolarPro jatkaa Ahlsellin ulkovarastopalveluiden ja ulkoalueiden kunnossapidon hoitoa työnjohtaja Kimmo Fremlingin johdolla.

– Halusin luovuttaa toimintamme yhtiölle, jonka kanssa uskon pystyväni kehittämään toimintaa asiakaslähtöisesti myös tulevaisuudessa, Fremling toteaa.

Sujuvat muutokset kaikille osapuolille

Muutokset kaupan osalta sujuivat asiakkaan näkökulmasta hyvin ja huomaamattomasti. Fremling Oy on käyttänyt PolarPron henkilöstövuokrausta Ahlsellin toiminnassa jo 11 vuotta, joten osalla työntekijöistä työnantaja pysyi samana. Ahlsellin logistiikkakeskuksella työskentelyään on jatkanut 8 työntekijää pyöräkuormaajilla.

-Toiminta on jatkunut saumattomasti ja oma henkilökuntammekin on ottanut muutoksen hyvin, vaikka siirtyivät pienestä perheyrityksestä suurelle toimijalle, Kimmo Fremling kertoo.

Kilpailijoista erotutaan erikoistumalla

PolarPron toimitusjohtaja Kari Lietsalmen mielestä erikoistuminen varastologistiikan palveluissa on haasteellista mutta samaan aikaan iso mahdollisuus markkinoilla.

– Vaikka henkilöstövuokraus on sisälogistiikassa isojen kilpailijoidemme toimesta lähes kannattamattomaksi hinnoiteltu, uskomme erikoistumisen ja laadukkaan palvelun tuottavan lisäarvoa asiakkaillemme, josta myös me hyödymme, Lietsalmi pohtii.


Tutustu PolarPron ulkoistamispalveluihin täällä.>>