You are currently viewing Reilu ja rehti kuljetusalan työllistäjä

PolarPro Henkilöstöratkaisut työllistää liki 300 kuljettajaa vuosittain, mutta lisää tarvitaan koko ajan. Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL toteutti loppukeväästä laajan vuokratyöntekijätutkimuksen, jonka mukaan PolarPron työntekijät ovat tyytyväisiä työnantajaansa ja suosittelee yritystä myös muille.

PolarPro on kasvujohteinen kuljetus- ja logistiikka-alan henkilöstöpalveluyritys, jolla on tytäryhtiönsä PolarPro Logistiikka Oy:n kautta myös omia varastointi- ja logistiikkapalveluita. Yhtiö on toiminut jo 14 vuotta ja sen liikevaihdoksi arvioidaan tälle vuodelle 19 miljoonaa euroa, josta palkkojen osuus on noin 12 miljoonaa euroa. Toiminta-alueena ovat tällä hetkellä Etelä-Suomi, Kanta-Häme ja Pirkanmaa.

Työntekijät suosittelevat PolarProta

Henkilöstöpalveluyritysten liitto HPL:n loppukeväällä toteuttamaan vuokratyöntekijätutkimukseen osallistui lähes 10 000 henkilöä 56:sta eri henkilöstöpalveluyrityksestä. Vastaajista yli 150 oli PolarPron työntekijöitä.

Tutkimuksen mukaan 91 prosenttia tutkimukseen vastanneista PolarProlla työskentelevistä henkilöistä suosittelee PolarProta työnantajana myös tuttavilleen. Tutkimuksessa nousi esille kaksi asiaa ylitse muiden: työnhaun helppous ja nopeus.

– Työntekijät mieltävät meidät helposti lähestyttäviksi. Tutkimukseen vastanneet työntekijämme olivat sitä mieltä, että PolarProlta sai töitä nopeasti, ja niin rekryprosessi kuin työhaastattelukin hoidettiin hyvin, yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Kari Lietsalmi valottaa.

Yritys työllistää tänä päivänä 400 logistiikka-alan työntekijää, joista 85 prosenttia on töissä toistaiseksi voimassa olevalla työsopimuksella. Noin puolet heistä toimii kuljetuksen ja loput varasto- ja terminaalitoiminnan parissa. Enemmällekin olisi tarvetta. Hiljattain palkatun 90 kuljettajan lisäksi joukkoon tarvittaisiin kipeästi vielä 70 ammattikuljettajaa.

– Niin kuljetusalan yritykset kuin henkilöstöpalvelutkin ovat tunnistaneet saman haasteen, että kuljetusalalla podetaan Suomessa työvoimapulaa. Ja meidän yrityksellemme se on selkeä kasvun este. Olemmekin lähteneet kampanjoimaan nyt uusia väyliä pitkin, Lietsalmi kertoo.

Luotettava työnantaja ja yhteistyökumppani

Toisin kuin helposti luullaan, myös henkilöstöpalvelun kautta voi rakentaa pitkää uraa ja kouluttautua eteenpäin. Näin ainakin PolarProlla. Moni apukuljettajana aloittanut on edennyt urallaan ja PolarPro on kouluttanut heistä kuorma-autonkuljettajia ja C-kortin omaavista yhdistelmäkuljettajia. Viestinnästä vastaava Riikka Rantanen tähdentää, että yhtiön perimmäisenä tavoitteena ovatkin pitkäaikaiset työsuhteet ja tilanteen niin vaatiessa, esimerkiksi muuton tai ajojen vähenemisen vuoksi, he järjestävät työntekijöilleen vaihtoehtoisia työkohteita.

– Meillä työsuhteen kesto on keskimäärin yli 2,5 vuotta ja vanhimmat työntekijämme ovat olleet meillä jo yli 12 vuotta, hän huomauttaa.

HPL:n tutkimustulokset ja PolarPron työntekijöiden antama kiitettävä palaute ei hämmästytä Lietsalmea. Hänen mukaansa kaikki pohjaa yrityksen arvokulttuuriin:

– Olemme luotettava työnantaja ja yhteistyökumppani. Pidämme työntekijöistämme hyvää huolta, ja näemme heidän eteensä vaivaa vaikeissakin tilanteissa. Olemme myös varma palkanmaksaja, joka hoitaa kaikki työehtosopimuksen mukaiset ylityölisät, työajan lyhennykset sekä palkat ajallaan ja oikein, hän huomauttaa.

Kiitosta tuli myös avoimuudesta ja aktiivisesta yhteydenpidosta työntekijöihin. Kari Lietsalmi kannustaakin kaikkia kuljetusalan ammattilaisia tutustumaan yrityksen avoimiin työpaikkoihin.

Alkuperäinen juttu: Ammattikuljettaja -lehden (3/2022) haastattelu.