You are currently viewing Vuokratyön monet mahdollisuudet

Vuokratyönantajien tarjoamat mahdollisuudet nähdään tämän päivän työelämässä positiivisessa valossa. PolarPron työntekijöille yksi mahdollisuus on esimerkiksi se, että oman osaamisen mukaan voi talon sisällä vaihtaa työtehtävästä tai yksiköstä toiseen, jos kiinnostus uutta tehtävää kohtaan herää tai elämäntilanne muuttuu. Myös kokonaan toiselle työnantajalle lähteminen ja PolarProlle takaisin palaaminen onnistuu, kun työnsä on hoitanut hyvin. Tämän on kokenut PolarPron työntekijä Santeri Paasonen.

Paasonen työskentelee Airam Electric Oy Ab:n logistiikkakeskuksessa PolarPron kautta, jossa hän aloitti ensimmäisen kerran vuonna 2019. Alkuun hän työskenteli varastolla kerääjänä, mutta jo muutaman kuukauden kuluttua hänelle tarjottiin kympin roolia. Viimeiset vuodet hän on toiminut työnjohdon oikeana kätenä ohjaten logistiikkakeskuksen toimintaa päivittäisten varastotehtävien ohella. Alkuvuodesta 2022 Paasonen kuitenkin halusi lähteä katsomaan mitä muita töitä logistiikka-alalla on tarjolla.

– Olin utelias ja halusin kokeilla, millaista työskentely olisi jossain muualla. Kun minulle tarjottiin töitä, tartuin tilaisuuteen, Paasonen kertoo.

Takaisin tuttuun työyhteisöön

Kevään ajan Paasonen työskenteli logistiikan parissa muualla, mutta kesän kynnyksellä ajatus siitä, että jotain työarjesta puuttui, kasvoi liian suureksi. Pohdintojen jälkeen hän halusi palata PolarProlle ja otti vanhaan yhteyspäällikköönsä yhteyttä. Asiat etenivät nopeasti ja hänet toivotettiin lämpimästi takaisin töihin.

– Syy miksi halusin palata PolarProlle on vähän kliseinen: ymmärsin, miten hyvin asiat oikeasti olivat ennen lähtöäni. Minulla oli ympärillä vahva tukiverkosto ja työyhteisö täynnä ammattilaisia, joiden kanssa oli oikeasti kiva tehdä töitä, Paasonen sanoo.

Työt tutussa logistiikkakeskuksessa kympin roolissa jatkuivat elokuussa. Paasosen mielestä oli oikea päätös käydä muualla tutustumassa uusiin toimintatapoihin ja toiseen yritykseen. Paluun jälkeen mies arvostaa kuitenkin työpaikkaansa enemmän kuin koskaan.

– Olen entistä kiitollisempi omasta työyhteisöstäni ja siitä, miten saumattomasti PolarPron kanssa on kaikki aina hoitunut. Täällä työntekijöiden taso on oikeasti hyvä ja lisäkäsiä on saatu aina nopealla aikataululla. Se näkyy meillä varastolla sujuvana arkena ja lisäksi PolarPron yhteyspäälliköltä saa aina nopeasti apua niin pienissä kun suuremmissakin arjen haasteissa, Paasonen toteaa.

Iso merkitys arjen sujuvuuteen on tietenkin myös PolarPron asiakasyrityksellä ja heidän toiminnallaan. Airamin logistiikkakeskuksessa on Paasosen mukaan lämmin yhteishenki ja toimivat prosessit.

– Airamilla arvostan sitä, että kaikkia työntekijöitä kohdellaan tasapuolisesti ja työntekijät saavat oikeasti äänensä kuuluviin, Paasonen kertoo.

Vuokratyöhön voi siis toden totta palata elämäntilanteen muuttuessa, rahapulan yllättäessä tai uusia haasteita etsiessään. PolarPro tarjoaa niin vakituisia, kuin osa-aikaisiakin töitä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Lapin alueilta. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme täällä.

Teksti Riikka Rantanen 31.10.2022