You are currently viewing Vuokratyön kautta uudelle uralle

Vuokratyön kautta uudelle uralle

Logistiikka-ala tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia, jossa etenemismahdollisuudet ovat hyvät. Alalla työskentelevä Salla Kelander kertoo, millaista työ logistiikkakeskuksessa on ja kuinka hän päätyi nykyiseen työhönsä PolarPron kautta.

Kelander kuvailee itseään ikuiseksi oppijaksi, joka innostuu helposti uusista asioista. 31-vuotias tehopakkaus on työskennellyt aiemmin mm. ravintola-alalla sekä liikunnan ja hyvinvoinnin parissa. Vuonna 2017 Kelander oli tyytymätön työtilanteeseensa ja päätti etsiä uusia töitä.

– Työskentelin silloin liikunta-alan yrityksessä esimiesasemassa, jossa työvuorot olivat erittäin vaihtelevia, päivät venyivät jatkuvasti pitkiksi ja palkkaani vaikutti olennaisesti erilaiset provisiot. Työ vaikutti merkittävästi vapaa-aikaani, enkä voinut koskaan suunnitella mitään etukäteen. Lisäksi vielä opiskelin samanaikaisesti, joka toi omat lisähaasteensa arkeen, joten alkoi tuntua siltä, että oli aika etsiä sopivampi työ. Halusin työn, jossa on kiinteät työajat sekä reilu palkka tehtyyn työhön nähden. PolarPron ilmoituksen löysin te-palveluiden sivuilta ja yritys tarjosi juuri täydellisen vaihtoehdon tähän, Kelander kertoo.

Työskentely logistiikkakeskuksessa

Pian tuli kutsu työhaastatteluun ja Kelander tuli valituksi PolarPron asiakkaalle SLO Oy:lle, työskentelemään sähkö-, tele- ja automaatiotukun tavaran vastaanotossa.

– Työskentelin aluksi 10 hengen lähitiimissä, jossa työtehtäviini kuului kuorman purku ja tarkistus, tuotteiden kirjaaminen ja tiedonsiirto tabletin avulla järjestelmään sekä tuotteiden siirto eteenpäin käsiteltäväksi, Kelander kertoo.

Vuosien saatossa työnkuva on hieman päivittynyt ja tällä hetkellä Kelander vastaa koko automaatiopuolen vastaanotosta. Vastaanoton lisäksi hän on päässyt opettelemaan useita muitakin logistiikkakeskuksen työtehtäviä.

– Parasta työssäni on ehdottomasti työn säännöllisyys, annettu vastuu ja tietenkin työkaverit. On ollut myös kiva huomata kehitys omassa työssä ja on hienoa kun yritys tukee ja kannustaa työntekijöitään oppimaan ja kehittymään, Kelander sanoo.

Työskenneltyään kolme vuotta PolarPron alaisuudessa, Kelander siirtyi lopulta SLO:n kirjoille.

– Voin ehdottomasti suositella PolarProta työnantajana, sillä kaikki on heidän kanssaan toiminut super hyvin aina rekrytointiprosessista lähtien, Kelander toteaa.

Logistiikka-alan monet mahdollisuudet

Kelander suosittelee kaikkia logistiikka-alasta kiinnostuneita tutustumaan alaan avoimin mielin. Ala tarjoaa monipuolisia uramahdollisuuksia, jossa etenemismahdollisuudet ovat hyvät, jos vain asennetta ja oppimishalua löytyy.

– Varastotyöstä on glamour kaukana, mutta se tarjoaa varmasti vakaan ja varman työn, josta ei työt lopu ja jossa on mahdollisuus kehittyä moniosaajaksi. On myös pakko sanoa, että nykyisessä työssäni on ehdottomasti rennoin työporukka, jossa olen koskaan työskennellyt, Kelander kertoo.

 


PolarPro tarjoaa logistiikka-alan työpaikkoja alan kokeneille konkareille sekä alasta kiinnostuneille nuorille ja alan vaihtajille. Tutustu avoimiin logistiikka-alan työpaikkoihimme täällä>>.