You are currently viewing PolarProlla tähdätään pidempiin työsuhteisiin

PolarPro on henkilöstöpalveluyritys, jonka palkkalistoilla moni työntekijä viihtyy pitkään. Oma yhteyshenkilö pitää huolta työntekijöiden asioista ja on tavoitettavissa myös toimistoajan ulkopuolella.

Pitkäaikaiset asiakas- ja työsuhteet ovat kaikkien etu, toteaa PolarPron HR-koordinaattori Annukka Söderena.

– Mitä paremmin tunnemme asiakkaamme ja työntekijämme, sitä paremmin onnistumme palvelemaan heitä. Suurin osa työntekijöistämme on toistaiseksi voimassa olevissa työsuhteissa, mutta varsinkin kesäisin solmitaan myös määräaikaisia työsuhteita, lähinnä täyttämään asiakkaidemme kesälomatuurausten ja kausivaihteluiden tarvetta, Söderena kertoo.

Moni kesätyöntekijä onkin ollut PolarProlla kesätöissä useampana vuonna peräkkäin, ja usein he suosittelevat samaa myös esimerkiksi nuoremmille sisaruksilleen.

– Keskimääräinen työsuhteen pituus meillä lähentelee kahta vuotta, ja suunta on pitenemään päin, Söderena sanoo.

– Toki työsuhteiden pituus vaihtelee suuresti eri alojen kesken. Varastoalalle tullaan monesti jopa ensimmäiseen työpaikkaan, ja se toimiikin hyvänä ponnistuslautana sekä alalle jääville että jatko-opintoihin suuntaaville.

Pitkäaikaisimmat työntekijät ovat olleet PolarPron palveluksessa jo yrityksen perustamisesta eli vuodesta 2008 saakka.

Työsuhde pysyy, vaikka fyysinen työpaikka vaihtuisi

Jokaisella työntekijällä on oma yhteyshenkilö, jolle voi soittaa milloin vain. Söderena kuvailee yhteyshenkilöä ”työntekijän agentiksi”, joka tukee urakehityksessä ja auttaa kaikissa työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä.

Vuokratyöntekijänä työskentelyn etuihin kuuluu, että työpaikkaa ja työtehtävää on mahdollista matkan varrella vaihtaa, mutta työsuhde säilyy samana. Tämä mahdollistaa myös ammatillisen kehittymisen. PolarPro onkin kouluttanut työntekijöitään yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetyillä rekrykoulutuksilla ja kortinkorotuskursseilla.

– On myös tilanteita, joissa työmatka on käymässä työntekijälle haastavaksi esimerkiksi muuton vuoksi, jolloin olemme voineet tarjota hänelle uutta paikkaa mahdollisesti toisen asiakasyrityksemme palveluksessa, Annukka Söderena kertoo.