You are currently viewing Kokemus voimavarana – Yli 50-vuotiaat työnhakijat

Ovatko yli 50-vuotiaat työnhakijat todellinen aarreaitta työmarkkinoilla? On tärkeää tunnistaa ja arvostaa monipuolista työvoimaa, ja iän ei pitäisi olla esteenä työuran jatkumiselle.

Yli 50-vuotiaat työnhakijat tuovat usein mukanaan valtavan määrän kokemusta, asiantuntemusta ja elämänviisautta. He ovat usein sitoutuneita, luotettavia ja valmiita antamaan panoksensa työyhteisölle. Tämä ikäryhmä tarjoaa arvokkaita näkökulmia ja voi olla kullanarvoinen voimavara yritykselle.

Henkilöstövuokrausyrityksenä meillä on vastuu tukea kaikkia työnhakijoita matkallaan kohti uusia mahdollisuuksia. Olemme sitoutuneita tarjoamaan tasapuolisia työllistymismahdollisuuksia kaikille ikäryhmille. Haluamme lisäksi kannustaa yrityksiä harkitsemaan monipuolista rekrytointia ja hälventämään mahdollisia ennakkoluuloja.

PolarProlle työllistetään vuosittain useita yli 50-vuotiaita ammattilaisia, ja he menestyvät tehtävissään hyvin. PolarPron kuljetuspuolen yhteyspäällikkö Jani Simmala kertoo ajatuksiaan aiheesta.

“Kuljetusalalla tietyissä tehtävissä korostuu vahva ammattitaito ja laaja kokemus, eikä välttämättä huippu hyvä fyysinen kunto ole ensisijainen kriteeri. Hakijat, joilla on runsaasti kokemusta alalta soveltuvat erinomaisesti juuri tällaisiin tehtäviin”, Simmala kertoo.

Yli 50-vuotias työnhakija, tiedäthän, että olet arvokas voimavara työelämälle. Pysy positiivisena, korosta työhaussa vahvuuksiasi ja älä epäröi tuoda esiin laajaa kokemustasi.

Pidemmän uran tehneissä työntekijöissä on paljon potentiaalia,  jota ei kannata heittää hukkaan, korostaa Simmala.

PolarPro tarjoaa niin vakituisia, kuin osa-aikaisiakin töitä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Lapin alueilta. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme täällä.

Teksti Adele Heiskari 18.4.2024