You are currently viewing Saumaton yhteistyö PolarPron ja Elisin välillä

Elis on onnistunut vahvistamaan työvoimaansa ja parantamaan toimintaansa PolarPron avulla.

Elis on kiertotalouspalveluita toimittava yritys ja heidän tekstiilipalvelunsa helpottavatkin yritysten toimintaa eri toimialoilla. Yhteistyö PolarPron kanssa sai alkunsa vuonna 2021, kun Elisillä heräsi tarve uusille työntekijöille. PolarProta suositeltiin Abdelwahab (Abdu) Chayefille, Elisin Suomen tuotantopäällikölle. Chayefin yhteydenotto PolarProhon ja erityisesti logistiikan avainasiakaspäällikköön Jyrki Maskoseen, johti hedelmälliseen yhteistyöhön. Maskonen osoittautuikin arvokkaaksi kontaktiksi, joka kykenee täyttämään Elisille asetetut työvoimatarpeet.

Yhteistyön keskeiset kulmakivet ovat avoin ja rehellinen kommunikaatio sekä huolenpito siitä, että arki rullaa jouhevasti. Elis oli aiemmin haasteiden edessä työntekijöiden löytämisen suhteen, mutta yhteistyö on tuonut heille uutta pysyvää työvoimaa. PolarPron kautta tulleet työntekijät ovatkin Elisillä edelleen töissä vakituisina työntekijöinä.

– Maskonen onnistuu ehdottamaan juuri oikeanlaisia henkilöitä työtehtäviin, mikä takaa työntekijöiden korkean laadun, Chayef kertoo.

Yhteistyö mahdollisti vaihtuvuuden pysähtymisen.

Ennen yhteistyötä PolarPron kanssa Elisin työvoima koostui pääasiassa nuorista aikuisista. Vaihtuvuus oli kuitenkin suurta ja tähän haluttiin muutosta. Maskonen ehdotti enemmän työ- ja elämänkokemusta omaavien työntekijöiden palkkaamista, mikä oli myös Chayefin mielestä loistava idea. Nämä työntekijät osoittautuivat erittäin tunnollisiksi ja päteviksi työntekijöiksi. Näin työntekijöiden jatkuva vaihtuvuus saatiin myös pysäytettyä. Kun työntekijöitä on eri ikäryhmistä, vallitsee Elisillä myös tuotannossa hyvä tasapaino.

”Idea ei aiheuttanut vastustusta, ja sen toteutus oli menestys”, kertoo Maskonen.

– Maskonen ei ainoastaan hoida työtehtäviään taitavasti, vaan hän myös välittää aidosti. Hänen helppo lähestyttävyytensä ja rento kommunikointitapansa tekevät yhteistyöstä mielekästä ja sujuvaa, Chayef toteaa.

Työntekijät ovat myös antaneet positiivista palautetta PolarProlle siitä, että heille annetaan mahdollisuus työllistyä, vaikka takana on jo vuosien kokemus elämästä. PolarPro ja Elis eivät katso ikää rekrytoidessa, vaan arvostavat kykyä hoitaa työtehtävät hyvin ja palavaa halua tehdä töitä.

PolarPro osoittautui Elisille luotettavaksi yhteistyökumppaniksi, jonka avulla työntekijöiden vaihtuvuus saatiin pysäytettyä ja työtehtäviin rekrytoidaan jatkuvasti huippuosaajia.

Teksti Adele Heiskari 22.6.2023

Lue lisää logistiikan henkilöstövuokrauksestamme täältä.