You are currently viewing Vinkkejä kesätyönhakuun

Kesätyö on monelle ensimmäisiä kosketuksia työelämään ja siksi työnhakuun kannattaa paneutua etukäteen. Töitä tekemällä opit uutta ja saat käsityksen siitä, mille alalle voisit tulevaisuudessa suunnata. Nappaa talteen PolarPron yhteyspäällikkö Jyrki Maskosen vinkit kesätyönhakuun! 

Panosta työhakemukseen

Hyvä työhakemus on aina huolellisesti täytetty. Pyri vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman perusteellisesti. Jos työkokemusta ei ole ennättänyt kertyä, keskity kertomaan kattavasti itsestäsi. Liitä työhakemuksen mukaan oma CV:si, jossa on hyvä mainita ainakin opinnoista ja työharjoittelupaikoista sekä omista harrastuksista ja liikuntakerhon ohjauksista. Jos lisäät CV:hen kuvan, on asiallinen kasvokuva paras vaihtoehto.

Valmistaudu haastatteluun

Työhaastattelun avulla haastattelijan on tarkoitus selvittää, oletko sopiva henkilö täyttämään avoimen työpaikan. Jos jätät hakemuksia useampaan paikkaan, kannattaa kirjata ylös mihin paikkoihin ja mihin tehtäviin olet hakenut. Ennen haastatteluun tuloa kannattaa miettiä, miksi sinua kiinnostaa kyseinen tehtävä ja miksi haet kyseistä työtä. Tarkista että puhelimesi on äänettömällä ennen haastatteluun saapumista, ja muista olla ajoissa paikalla. Pieni jännitys kuuluu aina asiaan ja on jopa suotavaa kertoa haastattelijalle suoraan jos jännittää. Se yleensä jo riittää laukaisemaan pahinta jännitystä. Kannattaa muistaa, että jokaisella meistä on joskus ollut se ensimmäinen työhaastattelu.

Hyvä ensivaikutelma

Ensivaikutelma on tärkeä. Jätät työhaastattelussa hyvän vaikutelman, kun olet hieman tutustunut yrityksen taustoihin etukäteen ja valmistautunut vastaamaan miksi haet kyseistä työtä ja miksi juuri sinut kannattaa palkata. Haastattelussa saa kehua ja korostaa omia vahvuuksiaan. Positiivinen, joustava ja kehityshaluinen asenne ovat arvostettavia piirteitä. Tärkeintä on kuitenkin että olet oma itsesi.

Vältä sudenkuoppia

Kesätyöntekijät ovat yrityksille tärkeitä, sillä he varmistavat yrityksen liiketoiminnan jatkumisen kesälomienkin aikana. Tästä syystä kesätyöntekijän pitää olla valmis sitoutumaan sovittuun ajanjaksoon. Kun selaat kesätyöpaikkoja, peilaa työn ajankohtaa aina realistisesti omaan tilanteeseesi. Omat sovitut lomareissut pitää mainita jo ihan viimeistään haastattelussa. Ole myös huolellinen hakemuksia täyttäessäsi, sillä esimerkiksi väärät yhteystiedot näyttävät aina huonolta. Minne tahansa haetkaan, pidä huoli että saat työnantajalta kirjallisen työsopimuksen, työn vaatimat varusteet sekä työtodistuksen työsuhteen päättyessä.

Tsemppiä työnhakuun!

Katso PolarPron avoimet kesätyöpaikat täältä >>

Teksti Riikka Rantanen, juttu päivitetty 30.1.2024.