You are currently viewing 2023 oli PolarProlle vaiherikas vuosi

Vuosi 2023 oli PolarProlle tapahtumiltaan vaiherikas. Tavoittelimme noin 11 % liikevaihdon kasvua ja elokuuhun asti olimmekin tavoitevauhdissa. Kuitenkin rakennussektorilta jo vuoden alusta alkanut taantuma alkoi vaikuttaa loppuvuodesta myös PolarPron liiketoimintaan. Asiakaslaskutuksemme putosi noin 15 % elo-joulukuussa. Koko vuoden liikevaihtomme kasvoi edellisestä vuodesta 4 %, ollen vuoden lopussa 18,2 miljoonaa euroa. Työllistimme vuoden mittaan 660 logistiikan, kuljetuksen ja teollisuuden alojen ammattilaista. Palkkoja maksoimme kaikkiaan 13 miljoonaa euroa, mikä on puoli miljoonaa enemmän kuin vuonna 2022. Suuri kiitos työntekijöillemme – PolarPro ei olisi tässä ilman teidän panostanne.

Ykköstavoite vuodelle 2023 oli huomattava kannattavuuden parantaminen. Alallemme hiipinyt taantuma ja synkät näkymät sekä ennusteet yritysmaailmassa luovat haasteen vuodelle 2024. Aiemmista vuosista poiketen, osaajia on enemmän vapaana myös logistiikan toimialalla, ja työntekijöiden vaihtuvuus työpaikoilla on huomattavasti pienentynyt. PolarPron haasteet vuonna 2024 tulevat olemaan uusien asiakkaiden hankinnassa, vanhojen asiakkaiden säilyttämisessä sekä asiakkaidemme menestymisessä kiristyvässä kilpailussa.

Kim Sarso ja Kai Santala ottivat 1.1.2024 alkaen vastuulleen Pirkanmaan alueen nykyiset asiakkaat. Kuljetusalan asiakkaat ja työntekijät siirtyvät yhteyspäällikkö Kim Sarson vastuulle. Samanaikaisesti nykyiset sisälogistiikan asiakkaat ja työntekijät ovat logistiikan myyntijohtajan Kai Santalan hoidossa. Yhteyshenkilöiden vaihdos ei tule vaikuttamaan PolarPron osalta yhteystyöhön asiakkaiden kanssa ja jatkammekin laadukkaiden palveluiden tarjoamista myös tulevaisuudessa.

Edellisvuosien voimakkaan kasvun seurauksena PolarPro Logistiikka Oy:n tavoitteina vuodelle 2023 olivat prosessien kehittäminen, seurantatyökalujen laatiminen, laadun varmistaminen, henkilöstötyytyväisyyden kasvattaminen ja sitä kautta kannattavuuden parantaminen. Liikevaihto pysyi lähes edellisvuoden tasolla, vaikka yleinen taloustilanne on ollut haastava. Asiakasprofiilin muutoksien ja uusien asiakkaiden myötä varastosta toimitetut tilaukset ja tilausrivit kasvoivat yli 50 % vuodesta 2022. Tällä hetkellä PolarPro Logistiikka vastaa noin 35 asiakkaan palveluvarastoinnista ja työllistää 20–25 työntekijää päivittäin. Lähtökohdat vuodelle 2024 ovat hyvät. Asiakkaiden varastoitavan tavaran määrän lasku edellisistä vuosista mahdollistaa uusien asiakkaiden sisääntulon. Uusien ja sopivien asiakkaiden hankinta onkin tavoitteena vuodelle 2024.

Lähdemme maltillisella liikevaihtotavoitteella ylläpitämään nykyisen tason sekä jatkamaan kannattavuuden parantamista kuluvana vuonna. Yrityksenä olemme valmiita kohtaamaan erittäin haasteellisen vuoden, mutta uskomme voivamme palvella asiakkaitamme paremmin kuin koskaan.

Kari Lietsalmi & Antti Karjalainen