You are currently viewing Kesätyön kynnyksellä – Vinkit työhaastatteluun

Kesä on monelle loistava tilaisuus hankkia arvokasta työkokemusta kesätöiden parissa. Kun työhaastattelut lähestyvät, kannattaa niihin valmistautua huolellisesti ja antaa itsestään motivoitunut kuva työnantajalle. Työhaastattelutilanteet voivat olla jännittäviä tilanteita kokeneemmillekin työntekijöille. Jännittäminen on täysin normaalia ja se kertoo vain siitä, että tilanne on itsellesi tärkeä. Jännitystä pystyt kuitenkin lieventämään esimerkiksi valmistautumalla haastatteluun.

Tutustu työnantajaan ja työtehtävään

Tutki yrityksen arvoja, historiaa ja nykytilannetta. Voit luoda hyvää vuorovaikutusta haastattelussa, kun olet perehtynyt työnantajaorganisaatioon etukäteen. Tarkista myös työpaikkailmoituksesta, millaisista työtehtävistä on kyse ja mitä odotuksia työnantajalla on hakijaa kohtaan.

Pohdi omaa motivaatiotasi ja tavoitteitasi

Mieti etukäteen, miksi juuri tämä työ ja yritys kiinnostavat sinua. Millaisia taitoja ja kokemuksia haluaisit hankkia tai kehittää kesätyön aikana? Työnantaja arvostaa hakijaa, joka on motivoitunut oppimaan myös uutta.

Valmistaudu haastattelukysymyksiin

Valmistaudu vastaamaan yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin. Mieti lisäksi etukäteen esimerkkejä tilanteista, joissa olet ratkaissut ongelmia, työskennellyt ryhmässä tai osoittanut aloitteellisuutta. Tällaiset konkreettiset esimerkit auttavat vahvistamaan osaamistasi.

Korosta osaamistasi ja vahvuuksiasi

Kerro rohkeasti omista vahvuuksistasi ja erityisosaamisestasi. Millaiset taidot tuovat lisäarvoa yritykselle? Tämä voi liittyä esimerkiksi koulutukseesi, aiempaan työkokemukseesi tai harrastuksiisi. Korosta niitä seikkoja, jotka tekevät sinusta sopivan juuri hakemaasi tehtävään. Positiivinen ja joustava asenne on aina plussaa!

Ole valmis esittämään kysymyksiä

Osoita kiinnostusta ja aktiivisuutta kysymällä kysymyksiä haastattelijalta. Kysymykset voivat liittyä esimerkiksi työtehtäviin, työympäristöön tai mahdollisuuksiin kehittää osaamistasi. Tämä osoittaa haastattelijalle, että olet kiinnostunut työtehtävästä ja haluat tietää lisää.

Kun osoitat aitoa kiinnostusta työtä kohtaan, luot hyvät lähtökohdat onnistuneelle työhaastattelulle. Muista kuitenkin olla oma itsesi ja antaa persoonasi loistaa.

Onnea tuleviin haastatteluihin!

Katso PolarPron avoimet kesätyöpaikat täältä >>

Teksti Adele Heiskari 6.2.2024