You are currently viewing Litiumionitekniikkaa PolarPro Logistiikka Oy:lle

Vuonna 2019 PolarPro aloitti varaston ulkoistamispalveluun liittyvän toiminnan, jolloin PolarPro Logistiikka Oy sai alkunsa. Tällöin toimitusjohtaja Antti Karjalainen pyysi Jungheinrichilta tarjousta uusista trukeista. Jungheinrichin aluemyyntipäällikkö Juha Savela ehdottikin, että PolarPro ottaisi alkuun lyhytaikaisia vuokrakoneita, joita yritys voisi vuokrata lisää tai palauttaa tarpeen mukaan yhden kuukauden irtisanomisajalla. Tällä pyrittiin saamaan joustavuutta mahdollisiin muutoksiin.

PolarPro Logistiikka Oy:n konemäärä kasvoi ja myös tilat alkoivat käydä ahtaiksi. Tämän seurauksena vuonna 2022 muutettiin uusiin toimitiloihin Vantaalla. Tällöin PolarPro päätti yhdessä Jungheinrichin kanssa sitoutua uusien koneiden 60 kuukauden pitkäaikaisvuokraus- ja täyden palvelun huolenpitosopimukseen.

Pitkän vuokrasopimuksen kautta trukkien vuokraus muodostui lyhytaikaista vuokrasopimusta edullisemmaksi. Lyhytaikaiset vuokrakoneet jatkoivat toimintaansa PolarPron vanhalla varastolla muuton ajan. Uuden varaston toiminnan takaamiseksi Jungheinrich järjesti myös asiakkaan uusiin tiloihin lyhytaikaiset vuokrakoneet siksi aikaa, kunnes uudet litiumioniakuilla varustetut trukit toimitettiin. Litiumioniakuissa käytetty tekniikka on paloturvallisempi litiumionirautafosfaatti-kemia, joka ei palaessaan ruoki itseään. Näin varaston muutto turvattiin kaluston puolesta. Uudet toimitetut koneet olivat huoltovapaita ja tarvittaessa kolmivuorotyöhön soveltuvia.

Uusien trukkien toimituksen jälkeen lyhytaikaisvuokralla olleet koneet palautettiin, lukuun ottamatta yhtä 2400mm pitkillä haarukoilla varustettua lavansiirtovaunua. Juha Savela muistuttikin, että yllättävien kiirehuippujen esiintyessä PolarPro voi edelleen vuokrata Jungheinrichin STR (short time rental) –kaluston koneita toiminnan takaamiseksi. Näin tehtiinkin jo kesäkuussa kun PolarPro Logistiikka otti lisävarastotilat käyttöön suuren varastoitavan tavaramäärän vuoksi.

Antti Karjalainen, toimitusjohtaja, PolarPro Logistiikka Oy

“Jungheinrichin trukit ovat toimineet erittäin hyvin ja litiumioni on mahdollistanut joustavan työskentelyn.”

Lähtökohdat projektille:

 • Toiminnan helppous, trukkien akkujen nopea varaaminen ja huoltovapaus olivat tärkeimpiä mittareita uusien trukkien hankinnalle.
 • Edullinen hinta, mutta myös energiankulutuksen vähentäminen oli myös asia, johon haluttiin panostaa. Tällöin lyijyhappoakku ei ollut vaihtoehtona.

Ratkaisut:

 • Litiumioniakkuteknologiaa hyödyntäviin trukkeihin päädyttiin niiden helppokäyttöisyyden ansiosta: ei turhia vesityksiä ja nopea akun varaaminen. Kiireessä myös akunvaihto on tarpeeton.
 • Jungheinrichin litiumionille lupaama kahdeksan vuoden takuu sekä pienempi energiankulutus vaikuttivat positiivisesti päätökseen eikä vuokrahinnassakaan ollut suurta eroa lyijyhappoakkuun verrattuna.
 • Toimitetut lavansiirtäjät ovat integroidulla chuko-pistorasiaan kytkettävällä varaajalla varustettuja.
 • Jos akkuja halutaan varata nopeasti täyteen, asiakas voi käyttää toimitetun EKS110 keräilytrukin ulkopuolista ja nopeaa varaajaa. Tällä tavalla mahdollistettiin se ettei asiakkaan tarvitse hankkia monta nopeaa varaajaa, vaan tähän riittää muutama hidas ja tarvittaessa muutama nopea varaaja.
 • PolarPron valintaa helpotti myös se, kun he olivat käyttäneet Jungheinrichin koneita lyhytaikaisvuokralla kaksi vuotta todeten trukkien ajettavuuden olevan huippuluokkaa.

Tärkeimmät hyödyt ja aikaansaannokset:

 • Helppokäyttöisyys ja varaajien yhteensopivuus.
 • Jungheinrichin oma ja sama huoltomies korjaa paikan päällä kaikki varaajat ja trukit.
 • Kaikki trukit, akut ja varaajat ovat Jungheinrichin valmistamia.
 • Mahdollisesti tarvittavien varaosien saatavuus on huippuluokkaa.

Lue lisää Jungheinrichin sivuilta.>>